0
Close Menu
  • My Account
  • Kendinizi ve Ailenizi COVID-19’a Karşı Koruyun

    Translated by The Spanish Group LLC: a document translation service. This document translation is provided as a courtesy by The Spanish Group which is not affiliated with the CDC.

    COVID-19 nedir ve nasıl yayılır?

     

    Covid-1 9 bir koronavir üsün neden olduğu bir hastalıktır. Virüs, hastalık kapmış olan bir kişi başka bir kişiyle yakın temas halindeyken (1 ,8 m ya da 6 fit içerisinde) konuştuğunda hapşırdığında veya öksürdüğünde yayılır. Eğer virüsü kaptıysanız, kendinizi iyi hissediyor olsanız bile hastalığı yayabilirsiniz. Covid-1 9'un ciddi hastalıklara ve zatürreye neden olma potansiyeli vardır.

     

    Aşağıdaki rehbere uyarak kendinizi ve ailenizi koruyabilirsiniz.

     

    Ellerinizi yıkayın

     

    COVID -1 9 virüsünü öldürmek için ellerinizi sabun ve suyla en az 20 saniye boyunca sık sık yıkayın. Ayrıca, en az %60 alkol içeren el dezenfektanı da kullanabilirsiniz.

     

    Yüzünüzü bez maskeyle kapatın

     

    Maskeyle hem ağzınızı hem de burnunuzu kapatın, ancak nefes almayı sınırlamayın. Maske birkaç tabaka bez veya kumaş içermeli ve bağlayarak veya kulak arkasına takarak sabitlenmelidir. Bez maskeyi çıkarırken gözlere burna ve ağza dokunmaktan kaçının.

     

    Çıkardıktan sonra ellerinizi hemen yıkayın. Yüz maskelerini mümkünse giyildiği her gün yıkayın.

     

    Sosyal mesafeye dikkat edin

     

    D iğer insanlardan 1 ,8 m (6 fit) uzak durmaya gayret edin. Eğer bir aile üyesi Covid-1 9 virüsünü kaptıysa, semptom göstermese bile evde kalmalı ve diğerlerinden uzak durmalıdır. Eğer gerçekten hastalarsa hastaneye gitmelidirler. H asta aile üyesinin dokunduğu yüzeyleri ve nesneleri düzenli olarak temizleyin ve dezenfekte edin. P encereleri kullanarak evinizi havalandırın.

     

    Yüzeyleri ve nesneleri temizleyin

     

    Mutfak tezgahı, masa üstü, kapı kolları, klavyeler, komidinler gibi sık sık dokunulan yüzeyleri temizleyin ve dezenfekte edin. Su ve sabun kullanın ya da etiketlerindeki talimatlara uyarak ev temizlik spreylerini ve temizlik bezlerini kullanın.